Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

Column Quinty Mars

24 juni 22:45  Gewoon weer ‘Hup Holland Hup’, Toen het virus ons land bereikte, werd het land geïnfecteerd met saamhorigheid. Het kwam in de buurt van Nederland zo rond het EK, wanneer de oranjegekte in volle bloei staat. We brandden kaarsjes en klapten voor de zorg, we deelden ‘wat te doen in quarantaine’-tips, we hielpen buuf met de boodschappen en geloofden nog in de leus ‘samen krijgen we corona onder controle’. meer »


Trainer Patrick Huisman haalt diverse ex-spelers Hellas Sport terug naar het Hoornseveld:

17 juni 15:30  "Dat maakt ook mijn terugkeer vertrouwd’ Per saldo is de selectie van FC Zaandam er flink op vooruit gegaan. Trainer Patrick Huisman heeft de spelersgroep met in totaal vijf man verbreed. Patrick Huisman, die Iwan Axwijk opvolgt, heeft meerdere oude bekenden weten over te halen om terug te keren op het oude nest. Voormalig spelers van Hellas Sport (de club die met Zilvermeeuwen samensmolt tot FC Zaandam) als Marc Molenaar, Jesse Kramer en Abdelillah Biari zijn komend seizoen weer actief op sportpark Hoornseveld. Vertrouwd „Dat maakt ook mijn terugkeer vertrouwd”, zegt Huisman, die bij Hellas Sport actief was als speler en jeugdtrainer. „Ik ben hier heengegaan met de intentie om de stap te zetten richting het linkerrijtje. Mijn mening is dat je daar een behoorlijke groep spelers voor nodig hebt. Daarom is het voor mij belangrijk dat er meer spelers komen dan gaan; en dat is gelukt.” Op papier moeten er echter vooralsnog vraagtekens worden gezet bij de kwaliteit van een aantal nieuwkomers. Diverse spelers waren de afgelopen seizoen op een lager niveau actief dan de tweede klasse. Huisman is echter optimistisch. „We zijn gericht op zoek geweest naar versterkingen waarvan wij denken dat zij het niveau van de tweede klasse aankunnen’’, benadrukt de oefenmeester. ,,Deze jongens zijn daar naar mijn inschatting toe in staat.”meer »


Update voortgang fusiegesprekken Z.v.v. Zaanlandia en FC Zaandam.

15 juni 8:45  Afgelopen weken is de fusiewerkgroep gestaag doorgegaan met het bouwen aan het fusievoorstel. De contouren van het voorstel zijn in beeld, maar we zijn er nog niet helemaal. Voor de zomervakantie, op woensdag 30 juni, zullen de werkgroepen geïnformeerd worden over de hoofdlijnen van het fusievoorstel. Na de zomervakanties, maar uiterlijk 1 september, zal ieder lid een exemplaar van de brochure met het fusievoorstel ontvangen. Op 20 september organiseren beide verenigingen een Buitengewone Algemene Ledenvergadering waarin het fusievoorstel gepresenteerd wordt. Dan is ook het moment waarop de leden zich uit kunnen spreken over de fusie. Als er op 20 september onvoldoende stemgerechtigde leden aanwezig zijn, zal er een tweede ledenvergadering op 4 oktober gehouden worden om het besluit over de fusie definitief te kunnen nemen. Als beide ledenvergaderingen positief besluiten op het voorstel om te fuseren, zullen we in het seizoen 2022/ 2023 ook echt als 1 vereniging gaan voetballen. De besturen van Z.v.v. Zaanlandia en FC Zaandam.


Introductie nieuwe spelers en trainer FC Zaandam seizoen 2021-2022

14 juni 11:15  Hoofdtrainer Patrick Huisman Telg uit een echte voetbalfamilie Huisman, voor oud ZVV érs een begrip. Bij Hellas Sport is Patrick ook geen onbekende. Nadat hij bij zowel AZ en vooral FC Volendam als profvoetballer doorbrak keerde Patrick terug als speler bij Hellas Sport 1. Toen hij zijn carrière als 1e elftalspeler afsloot begon Patrick zijn trainersloopbaan bij Hellas Sport waar hij eindigde met het opleiden van heel veel goede jeugdspelers. Zijn 1e klus als hoofdtrainer van de senioren was bij Sporting Krommenie waar Patrick een stevige bodem en fundament neer had gezet. Vervolgens werd Patrick hoofdtrainer van het ambitieuze en prachtige Westfriezen na 4 seizoenen kwam FC Zaandam voorbij en deze kans kon Patrick niet aan zich voorbij laten gaan. De geboren en getogen Zaandammer is direct na het tekenen van zijn contract flink aan de slag gegaan en het resultaat mag er wezen. De supporters en de spelers kijken reikhalzend uit naar een voetbalcompetitie zonder Corona. Die pech viel onze scheidende trainer Iwan Axwijk ten deel. meer »


Woensdagmiddag training jeugd FC Zaandam

9 juni 21:45  Vandaag hebben alle jonge toppers van Fc Zaandam weer lekker getraind. Gevoels temperatuur op het kunstgras was wel dik 25 graden maar desondanks hebben ze flink gebikkeld !! Omdat komend weekend het Ek voetbal begint kregen alle kids na de training een Nederlands elftal ijsje die ze dik verdient hadden. Vandaag stond techniek, afwerken op doel en kleine en grote partij op het programma. Wat hebben wij toch een leuke groep bij fc zaandam. Ondanks de corona blijven ze knallen op de training!! Ben echt super trots op alle kids !! Volgend seizoen is gelukkig alles weer normaal. Wedstrijden en ouders gewoon weer langs de kant !! Miel Mans meer »


Zaandammer en ex prof Serdar Öztürk behaalt diploma UEFA B

2 juni 23:00  Zaandam- De 33 jarige aanvaller van FC Zaandam Serdar Öztürk plakt er nog een jaar voetballen aan vast maar slaagde deze week heel knap voor zijn UEFA B. Op het veld van rkvv DEM in Beverwijk en docent Jan Zoutman is de Zaandammer nu klaar om door te stomen voor het UEFA A diploma.meer »


Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!