FC Zaandam- Waterwijk 1-2 (0-1) - Officiële website van voetbalvereniging FC Zaandam

FC Zaandam- Waterwijk 1-2 (0-1)

FC Zaandam- Waterwijk 1-2 (0-1)

21 mei 2022 19:00


Vandaag wederom een belangrijke wedstrijd voor de mannen van trainer Serdar Öztürk. Vorige week hielden wij FC Aalsmeer keurig op 0-0 tot aan de rust maar na het uitvallen van Lars van Vliet en Bodhi Smis en met ruim 30 minuten op de teller, met een man meer spelend, wisten wij niet te stunten. 4-0 zwaar geflatteerd dropen wij af naar Zaandam.
De tegenstander van vandaag Waterwijk uit Almere moet de titel in 2A overlaten aan HBOK en zijn dus veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Dat lot lijkt ook beschoren te zijn voor FC Zaandam tenzij er 3x gewonnen wordt en AMVJ (3x) en DVVA (2x) hun wedstrijden niet winnen.

In de 4e minuut moest de al wekenlang in grote vorm stekende, Jory Witlam al reddend optreden.

Het veldspel van de bezoekers uit Almere, Waterwijk, was goed verzorgd. Niet voor niets voerden zij lang de ranglijst aan in 2 A. Vooral de schoten uit de 2e lijn waren gevaarlijk maar als altijd was Jory attent.

In de 7e minuut was er een kans uit een corner waar de bal bleef hangen in het stafschopgebied van Waterwijk maar tot 2x aan toe werd de inzet van Mounir Raji geblokkeerd.

Jory Witlam bleef zich onderscheiden met goed keeperswerk waardoor het lang 0-0 kon blijven.

Een mooi strakke voorzet van Hatim el Abbassi belandde voor de voeten van Cerezo Hartgers, zijn inzet belandde in het zijnet. Verder dan wat plaagstootjes kwamen de Zaandammers niet echt.

Een foutje in de achterhoede van FC Zaandam was de inleiding voor de 0-1, de bal viel tergend langzaam achter de kansloze Jory Witlam.

Een mooie vrije trap van Brian Klein Reesink verdween met een mooi effect aan de bal over de lat.

De ruststand 0-1 was een magere afspiegeling van de 1e helft.

Na de thee bleef David Zwiebel achter in de kleedkamer met een blessure en werd vervangen door Maarten Mans! Respect ‘hot”

Waterwijk bleef het van afstand proberen en met een enorme uithaal was het Douwe Willemars die de 0-2 kon maken.

Waterwijk miste vervolgens de kansen op een ruimere voorsprong en de trainer ging 3 spelers wisselen en dacht dat de buit binnen was!

FC Zaandam vocht nog voor directe handhaving en moest meer risico’s nemen. Een aantal keer waren we dichtbij de 1-2 maar deze bleef lang uit.

Met Bodhi Smis in de ploeg voor Elias Clement werd de druk opgevoerd.

Zino Hartgers werd in het strafschopgebied onreglementair gestuit en de scheidsrechter wees terecht naar de stip. Broer Cerezo schoot de penalty beheerst in, 1-2 het was weer een wedstrijd.

Kort daarop mocht Cerezo alleen op de keeper afgaan maar de bal werd gered door de keeper van Waterwijk.

Marc Molenaar kwam nog in het veld voor Nadir Djeddi maar er werd niet meer gescoord.

Zowel Waterwijk als FC Zaandam gaan de nacompetitie in. De vele punten die FC Zaandam in de 2e periode had behaald zorgden daarvoor.

Volgende week EDO uit en de week daarop de kampioen van 2A HBOK op bezoek.

Opstelling: Jory Witlam, Mounir Raji. Jayson Sambo.Brian Klein Reesink. Zino Hartgers Elias Clement 83e minuut Nodhi Smis.Luuk Steenkamp. Hatim el Abbassi. David Zwiebel.46e minuut Maarten Mans. Cerezo Hartgers Nadir Djeddi 88e minuut Marc Molenaar

Wissels: Bodhi Smis, Maarten Mans. Marvin Cairo, Marc Molenaar

Groet Hennie van den Berg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!