FC Zaandam- ASV Arsenal 3-1 (0-1) - Officiële website van voetbalvereniging FC Zaandam

FC Zaandam- ASV Arsenal 3-1 (0-1)

FC Zaandam- ASV Arsenal 3-1 (0-1)

10 mei 2022 23:00


Vandaag wederom een belangrijke wedstrijd voor de mannen van trainer Serdar Öztürk. Helaas geen driepunter afgelopen zaterdag tegen Jong Holland maar we moesten genoegen nemen met een puntje. De late goal in de 93e minuut was een zware domper voor het team.
Uit tegen ASV Arsenal liepen we ook tegen een laat tegen doelpunt aan waardoor de wedstrijd in 2-2 eindigde.
Vandaag weer met de 2 steunpilaren Mounir Raji en Hatim el Abbassi maar zonder Luuk Steenkamp die moest werken!
Veel protesten aan de kant van ASV Arsenal m.b.t. het spelen op gras (B veld) Uiteindelijk na veel gezeur van de trainer van Arsenal besloot der scheidsrechter toch op het kunstgras te laten spelen. Puntje gemaakt trainer!

ASV Arsenal was vanaf het begin de betere ploeg en het mag dan ook een wonder heten dat de 6 100% kansen niet benut werden. Keeper Jory Witlam in de absolute hoofdrol. Bizar was het dan ook dat het enige doelpunt voor ASV Arsenal door FC Zaandam, Michael Nguyen, in het doel werd gekopt. Jory was nu wel kansloos.

Als neutrale toeschouwer moet je hier bij zijn geweest om het wonder van Zaandam te aanschouwen.

Zino Hartgers en David Zwiebel kregen in de 1e helft ook 2 100% kansen. De ruststand van 0-1 daar konden de Zaandammers meer dan tevreden mee zijn.

Een ongeschreven wet in het voetbal is dat wanneer je de kansen niet benut dat de tegenstander dat dan wel zou gaan doen. Met Bodhi Smis in de ploeg voor Nadir Djeddi bracht dat meer evenwicht op het middenveld met Mounir Raji.

Na een werkelijk prachtig uitgevoerde counter was het tegen alle verwachtingen in Michael Nguyen die de 1-1 onder grote vreugde in schoot.

Enorme frustratie bij ASV Arsenal en een direct rode kaart na een smerige overtreding op Brian Klein Reesink liet de wedstrijd kantelen. ASV Arsenal bleef volharden in aanvallen en waarschijnlijk niet scoren! Maar liet ook veel ruimte achter voor de spitsen van FC Zaandam.

Wederom een tackel van achteren op de benen van Hartgens en ook nu rood voor een speler van Arsenal. De vrije bal van Mounir ging rakelings naast.

Dank zou je denken met 9 man gaan we lekker verdedigen maar nee niet bij ASV Arsenal die maar bleven gaan.

En dan de aanval aan de kant van FC Zaandam in de 85e minuut waar de broers Hartgens eerst de 2-1 en daarna de 3-1 maakten. De vreugde explosie was te horen in de verre omtrek. Zino en Cerezo moesten hun inspanningen wel bekopen en werden gewisseld voor Mo Bourchid en Elias Clement.

Het wonder van Zaandam was geschied en ik denk dat ze bij ASV Arsenal daar vannacht nog wel even wakker van liggen. Voetbal blijft een raar spelletje en het publiek heeft zich kostelijk vermaakt.

Dit was een enorme teamprestatie maar Jory Witlam was vandaag bijna onklopbaar!

Zaterdag FC Aalsmeer uit.

Opstelling: Jory Witlam, Lars van Vliet, Mounir Raji. Jayson Sambo.Brian Klein Reesink. Michael Nguyen, Zino Hartgers ( Elias Clement 90e minuut),Hatim el Abbassi. David Zwiebel. Cerezo Hartgers (Mo Bourchid 91e minuut). Nadir Djeddi (Bodhi Smis 46e minuut)

Wissels: Bodhi Smis, Elias Clement. Marc Molenaar. Mo Bourchid

Groet Hennie van den Berg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!