AMVJ -FC Zaandam 1-1 (1-2 ) - Officiële website van voetbalvereniging FC Zaandam

AMVJ -FC Zaandam 1-1 (1-2 )

AMVJ -FC Zaandam 1-1 (1-2 )

30 april 2022 18:30


Vandaag de lastige uitwedstrijd tegen AMVJ uit Amstelveen. AMVJ draait een matig seizoen ondanks alle versterkingen staan zij niet op de gewenste/verwachte positie op de ranglijst. Bij winst op FC Zaandam is het niet meer noodzakelijk om naar de onderste plekken te kijken. Bij FC Zaandam zal de noodzaak aanwezig zijn om de 3 punten mee naar huis te nemen om dan aansluiting te vinden met de “veilige” middenmoot. De wedstrijden tegen AMVJ zijn altijd leuke wedstrijden om te spelen.De 1
e fase van deze belangrijke wedstrijd was voor de thuisclub maar echt dreigend konden zij niet worden.

De 10e minuut een vrije trap voor AMVJ waarbij de buitenspelval niet goed werd dichtgeklapt door de verdedigers van FC Zaandam en de kopbal kon niet gekeerd worden door Jory Witlam 1-0 voor AMVJ.

De wedstrijd kantelde echter wel en FC Zaandam werd steeds brutaler en nam vooral het middenveld in bezit.

Na een geweldige voorzet van de “tank” van FC Zaandam, Brain Klein Reesink, was het Zino Hartgers die prachtig raak kopte. 1-1 De stand was weer in evenwicht.

Trainer Serdar Öztürk was beducht voor de counters van AMVJ en had zijn manschappen goed geïnstrueerd om de counter er uit te halen. Het centrale duo Mark Molenaar en uitblinker Mounir Raji hadden het goed voor elkaar samen.

Hatim el Abbassi kwam na een goede aanval in scoringspositie maar zijn uithaal werd gered door de keeper van AMVJ.

Ook AMVJ kon vlak voor de rust gevaarlijk worden maar gescoord werd er niet meer.

1 - 1 Ruststand.

De 2e helft begonnen de Zaandammers meer en meer het doel te bestoken van AMVJ. Echter met meer geluk dan wijsheid bleef de 1-1 stand nog op het scorebord staan.

Vooral de 53 minuut was het een wonder dat er niet gescoord werd. De inzet van Cerezo ging voorlangs het doel, Hattim schoot de bal in en die werd van de lijn gehaald door de verdediging van AMVJ en de rebound en spectaculaire omhaal van David Zwiebel werd ook van de doellijn gehaald. Wij dachten al, het zal toch niet weer gebeuren!

Ook Zino zag zijn schot gestopt worden in de 58e minuut

Luuk Steenkamp kwam in het veld voor Nadir Djeddi. Dezelfde Luuk nam direct een vrije bal waar David Zwiebel, vrijstaand en slim weglopend bij de laatste man, zijn prachtige kopbal over het doel zag verdwijnen. Dit was de kans om dik verdiend op 1-2 te komen.

Ook 2 enorme kansen voor Zino Hartgers in de 76e minuut.

Deed AMVJ dan helemaal niets terug dan? Misschien dat de trainer Kumar op een gelijkspel wilde spelen alleen hij kan het antwoord geven!

Een knappe volley van de aanvoerder van AMVJ vloog meters over het doel.

Cheyo Leito kwam in het veld voor David Zwiebel. Een minuut later had Cerezo de kans op de 1-2 maar weer net niet!

En dan toch eindelijk de 1-2. Chayo Leito bediende Zino Hartgers op maat en zijn uithaal was te machtig voor de keeper van AMVJ. FC Zaandam kwam vandaag voor 3 punten en had eindelijk de voorsprong te pakken 1-2.

Elias Clement kwam in het veld voor de geblesseerde Michael Nguyen in de 86e minuut.

Het was nog billenknijpen voor FC Zaandam maar keeper Jory Wiltam en het team wilde niets anders dan de 3 punten meenemen naar Zaandam.

Met nog 6 finales op het programma is er nog van alles mogelijk voor de mannen van Serdar Öztürk. Periode 2 pakken, directe handhaving en nacompetitie voor behoud in de 2e klasse. Serdar heeft het op de rit gekregen en dat is een dikke pluim waard.

Volgende week Jong Holland thuis en 10 mei Arsenal thuis en we kunnen dan zien waar we staan en thuishoren.

Opstelling: Jory Witlam, Lars van Vliet, Mark Molenaar, Michael Nguyen, Mounir Raji, Brian Klein Reesink ,Hatim el Abbassi, David Zwiebel. Nadir Djeddi. Zino Hartgers, Cerezo Hartgers.

Wissels: Luuk Steenkamp, Elias Clement, Jason Sambo en Chayo Leito

Groet Hennie van den Berg

amvj3.jpeg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!