FC Zaandam- SV Marken 4-1 (2-0) - Officiële website van voetbalvereniging FC Zaandam

FC Zaandam- SV Marken 4-1 (2-0)

FC Zaandam- SV Marken 4-1 (2-0)

23 april 2022 21:30


De uitslag van vorige week, 2-3 winst tegen een directe concurrent in de nacompetitie FC Almere zorgde voor een goed gevoel in het Zaanse kamp. Vandaag de belangrijke wedstrijd op het programma tegen SV Marken. De uitwedstrijd nog in onze herinnering waar pas na ruim 10 minuten blessuretijd SV Marken een gelijkspel uit het vuur sleepte 2-2. Vandaag tijd om weer eens drie punten in huis te houden voor de mannen van Serdar Öztürk.

De 1e fase op de groene grasmat was vooral aftasten geblazen. Klein kansje voor Brian Klein Reesink maar zijn schot uit de 2e lijn werd gesmoord door de verdediging van SV Marken.

De snelheid van Cerezo Hartgers in de 5e minuut was te machtig voor de verdedigers van SV Marken met een uitstekende actie speelde Cerezo zich mooi vrij en zijn afwerking was perfect 1-0.

FC Zaandam oogde scherper dan SV Marken maar in de 13e en 15e zowaar wat aanvallende aspiraties waarbij de voorwaartsen dreigend voor het doel van Jory Witlam kwamen. Echer gescoord werd er niet!

SV Marken kwam steeds beter in de wedstrijd te zitten maar de bal lag na een prima aanval in het netje bij SV Marken. Hatim el Abbassi liet de keeper van SV Marken kansloos 2-0.

Nadir Djeddi kreeg een paar tikjes te verwerken en bleef op het veld liggen maar kon gelukkig doorspelen.

De ruststand werd met 2-0 bereikt.

Direct na de rust FC Zaandam 2x direct gevaarlijk en het was nu Zino Hartgers die de keeper kansloos liet met een mooie uithaal. 3-0! Wat een luxe voor de thuisclub.

In de 73e minuut was het Tijs Klaver die iets terug kon doen voor de bezoekers 1-3. Haast was geboden voor de bezoekers uit Marken, keeper Jory Witlam hield de bal vast en kreeg een beuk van een speler van SV Marken. Oliedom met een uitstekende scheidsrechter die de speler met direct rood het veld afstuurde.

In de 75e minuut was het over en uit voor SV Marken, na geklungel door de onzekere keeper van SV Marken was het Cerezo Hartgens die de 4-1 kon maken.

Nadir Djeddi werd gewisseld voor Michael Nguyen, ook Brian kon niet meer verder spelen en werd vervangen door Marc Molenaar,

Luuk Steenkamp had wederom zich goede wedstrijd kunnen belonen maar zag zijn schot op de kruising belanden.

Een mooie aanval van FC Zaandam en met 2 man voor de keeper zag Cerezo Michael Nguyen er beter voor staan tikkie opzij en Michael kon de bal in het lege doel schieten dachten wij, echter een duw in zijn rug voorkwam de 5-1 en de bal ging naast.

Er werd nog 2x gewisseld Erkan Malkoc en Bodhi Smis kwamen de linies nog versterken.

Met een 4-1 overwinning mag het wel heel raar lopen dat de nacompetitie niet gehaald word door fC Zaandam.

Opstelling:

Jory Witlam, Lars van Vliet, Jayson Sambo, Mounir Raji. Brian Klein Reesink, Hatim el Abbassi, Luuk Steenkamp, Cerezo Hartgers, Zino Hartgers, David Zwiebel. Nadir Djeddi,

Wissels: Erkan Malkoc, Mark Molenaar., Michael Nguyen, Bodhi Smis

Groet Hennie van den Berg

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!