FC Zaandam doet goede zaken in degradatiestrijd - Officiële website van voetbalvereniging FC Zaandam

FC Zaandam doet goede zaken in degradatiestrijd

FC Zaandam doet goede zaken in degradatiestrijd

18 april 2022 19:30


FC Zaandam behaalde tegen rodelantaarndrager FC Almere drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie: 3-2. Hiermee vergrootte de ploeg van trainer Serdar Öztürk het gat met de laatste plaats naar vier punten.

Omdat de trainer en enkele spelers vertrokken zijn bij de tegenstander in vergelijking met de (met 2-1 gewonnen heenwedstrijd in oktober) begonnen de Zaankanters afwachtend aan de wedstrijd om te kijken waar de zwaktes van de tegenstander lagen. Die werden na ongeveer tien minuten gevonden en niet veel later scoorde Zino Hartgers de openingstreffer op aangeven van zijn broer Cerezo. Enkele minuten voor rust verdubbelde Marc Molenaar de voorsprong uit een vrije trap, maar in de blessuretijd scoorde de thuisploeg de aansluitingstreffer.

Al snel in de tweede helft vergrootte David Zwiebel de voorsprong voor de bezoekers weer naar twee treffers, maar door een fout op het middenveld bij Zaandam kwamen de Almeerders terug in de wedstrijd.

Wat resteerde waren 25 chaotische minuten waarin Almere de bal richting het Zaanse doelgebied pompte en Zaandam de ontstane ruimte bij de Almeerders onbenut liet. Öztürk: „In tegenstelling tot de vorige wedstrijden gaven we nu geen punten weg in de slotfase.”

Van de komende vier wedstrijden speelt Zaandam er drie op eigen veld. Öztürk: „Ik heb goede hoop dat we daarin meer punten pakken.”

FC Almere-FC Zaandam 2-3. 12. Z. Hartgers 0-1, 41. Molenaar 0-2, 45+1. De Blieck 1-2, 50. Zwiebel 1-3, 65. Wolters van der Weij 2-3.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!