Alle jeugdteams winnen! - Officiƫle website van voetbalvereniging FC Zaandam

Alle jeugdteams winnen!

Alle jeugdteams winnen!

12 april 2022 19:15


Het gebeurt niet vaak dat alle jeugdteams de overwinning binnen slepen, maar afgelopen zaterdag werd de volle buit binnen gehaald.

We beginnen bij ons kersverse team bij de mini’s. Dit team staat onder leiding van Rodney Blank en kent een vliegende start. Ook de pas vierde wedstrijd werd met een ruime overwinning afgesloten.

JO 8-1 versloeg Zaanlandia JO 8-1 met maar liefst 9-1. Hoogtepunt van de wedstrijd was een combinatie tussen Dylan en Nadir, om vervolgens Tarik prachtig te laten afronden.

JO 9-2 hield het lang spannend, maar trok uiteindelijk aan het langste eind en sleepte een 8-6 overwinning binnen, mede door een prachtige goal van Ensar. De vader van Ensar is leider van dit team samen met Michel Zwanziger. Ook dit team draait mee in het linker rijtje.

Voor de JO 9-1 stond de zware uitwedstrijd tegen Castricum op het programma. Zaandam kwam sterk uit te startblokken en mede door een zuivere hattrick van Sador werd de wedstrijd met 2-6 in het voordeel van FC Zaandam beslist. Wederom een mooie overwinning voor de spelers van Bas Tel en Merk van Veen.

En dan de 10-1, dit mag wel de verrassing van het seizoen genoemd worden. Op dit moment staat het team van Dennis en Erhan bovenaan in de eerste klasse. Met oa de toppers Yousef, Arda, Darenzo en Raoul traden deze mannen afgelopen zaterdag aan tegen de loodzware tegenstander Sporting Krommenie. Met veel inzet en strijd werd er een overwinning (9-7) uit het vuur gesleept. Dit team gaat voor het kampioenschap!  Inmiddels trainen er twee nieuwe talenten mee met deze groep, die dit team volgend jaar nog sterker kunnen gaan maken.

Ook de 11-1 voert de ranglijst in de tweede klasse aan. Momenteel ongeslagen in een competitie met zeer sterkte tegenstanders. Zaterdag stond ZOB op het programma, een team waar vorig seizoen nog met 5-3 van werd verloren. FC Zaandam had dus iets recht te zetten en dat hebben ze gedaan. De eerste helft was duidelijk voor ZOB, ruststand in 4-3 in het voordeel van ZOB. In de tweede helft was er geen houden meer aan. Samuel hield achterin het slot op de deur, terwijl Siem voor de doelpunten zorgde. Eindstand 8-4 in het voordeel van FC Zaandam. Man of the match: Soulaiman. Dit team wordt begeleid door Rogier, Alessandro en Thijs.

JO 12-2 speelde tegen RCZ en behaalde na een prima wedstrijd een 7 - 0 overwinning. Paar schitterende goals zaten er tussen. Ook nog de 0. Dat gebeurt niet vaak bij de jeugdteams dus helemaal super mannen. Het team van Paul Tel is heel goed bezig.

JO 12-3. Sinds dit team exclusief traint onder leiding van Henk Ubbels is er een zeer sterk stijgende lijn te zien in het spel. De mannen van Henk wisten afgelopen zaterdag de zeer zware uitwedstrijd tegen Zaandijk winnend af te sluiten (0-3).

Tenslotte ons vlaggenschip, 12-1. Dit team staat bovenaan in de eerste klasse en wordt begeleid door Robert Hesselman. Omdat tegenstander Assendelft te veel spelers miste is deze wedstrijd verplaatst naar 18 mei. Het is meer dan de moeite waard om dit team te zien spelen. Met een goed positiespel worden de overwinningen aan elkaar geregen.

Kortom, het was een mooi weekend!

Thijs

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!