FC Zaandam- OSV 2-6 (0-3 )

FC Zaandam- OSV 2-6 (0-3 )

16 oktober 2021 17:45


Op de super zaterdag vandaag de enige derby tussen het Oosten van de Zaanstreek en het Westen van de Zaanstreek. De fusie tussen FC Zaandam en Zaanlandia is inmiddels definitief rond zodat deze wedstrijd van vandaag ook gelijk de laatste thuis derby van FC Zaandam zal gaan worden. De verschillen tussen de beide clubs zijn op de ranglijst enorm groot. OSV fier bovenaan en FC Zaandam onderaan.
De problemen met de enorme lijst van geblesseerde spelers is hier debet aan dat wij onderop staan. Deze week schuiven er weer twee spelers aan maar daarnaast vallen er ook weer 2 spelers af. Ga er maar aanstaan als nieuwe ambitieuze hoofdtrainer! Patrick Huisman is dan ook niet te benijden maar het zal toch echt een keer gaan omdraaien!

De 1e kans van de wedstrijd was voor FC Zaandam maar verder dan een schot naast kwamen de Zaandammers niet. Aan de overkant was het wel raak maar de achterhoede zag er niet goed uit en door de benen van Jeroen Land was het OSV dat de score kon openen.0-1

In de 11e minuut een soepele aanval van OSV en de afronding was koel en beheerst 0-2. Geen vuiltje aan de lucht voor de koploper uit Amsterdam -Noord

Zino Hartgers had de aansluitingstreffer kunnen maken in de 27e minuut nadat David Zwiebel met zijn hoofd de bal kon terugleggen op Zino maar zijn kopbal ging vlak naast de paal.

Patrick Huisman had genoeg gezien en ging achterin 1 op 1 spelen en wisselde Jason voor Saiffedine El Abid.

Een gemene aanval van OSV knakte de Zaandammers in de 31e minuut en de 0-3 leek weer een voorbode te worden voor een hoge uitslag. FC Zaandam bleef hard werken voor elkaar wat ook resulteerde in een aantal kansen. Erkan had de 1-3 kunnen maken maar de keeper stond de 1-3 in de weg!

0-3 rust!

Na de rust een veel beter FC Zaandam uit de startblokken dat het OSV behoorlijk lastig maakte ook mede door de scherpte aan de kant van de Zaandammers.

Het was Zino die na een mooie aanval FC Zaandam hoop gaf! Direct na de aftrap raakte OSV nog de lat!

Een onnodige overtreding in de verder sportieve wedstrijd betekende direct rood voor Sefffedine, FC Zaandam met 10 man verder!

Toch was het FC Zaandam dat bleef strijden voor een goed resultaat. David Zwiebel rondde een mooie voorzet van Zino af. 2-3.

In de 68e minuut schoot een speler van OSV de bal tegen de arm van Erkan aan, 2e geel dus rood en een penalty voor OSV. Veel te zwaar gestraft! De penalty werd feilloos benut 2-4. Voor FC Zaandam nog lastiger om deze klap te boven te komen.

Met 9 tegen 11 waren er nog mooie kansen te zien voor FC Zaandam en Zino had er zomaar 3 kunnen maken vandaag!

OSV liep nog uit naar 2-5 en 2-6.

Volgende week weer een kans om van de hatelijke 0 af te komen maar tegen de ploeg van Carl Ern, Jong Holland zal dat ook weer een lastige opgave worden!

Opstelling: Jeroen Land, Michael Nguyen, Zino Hartgers, Serdar Öztürk. Danny Boelhouder,58e minuut Marc Molenaar, Erkan Malkoc, Jayson Sambo 29e minuut Saifedine El Abid, Savas Seymen 65e minuut Luuk Steenkamp,David Zwiebel. Nadir Djeddi. Elias Clement

Wissels: Saiffedine El Abid, Luuk Steenkamp, Marc Molenaar

Groet Hennie van den Bergbenrijks1.JPG

Foto's Ben Rijks

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!